965 51 80 52 - Carrer Nou, 18, 03813 Tollos tollos@tollos.es

Olleta de blat

Ingredients
Per a 8 persones:

  • 1/2 kg blat picat.
  • 1/2 kg fesols blancs/pintes mesclades.
  • 250 gr costella de porc.
  • 250 gr cansalada viada.
  • 2 blanquets.
  • 2 botifarres de ceba.
  • 3 creïlles.
  • un grapat de bledes.
  • 2 naps xicotets.
  • 2 chirivias.
  • 1 tros de carabassa.
  • 2 cards.
  • 1 ceba.
  • 2 tomaques.
  • 2 nyores.
  • 12 brins de safrà.
  • un grapat de comins.
    3 palitos de fenoll.
    sal.
    oli.
Preparació
  • Dotze hores abans posar blat i fesols junts en remull.
  • A primera hora del matí coure a foc lent blat i fesols sense afegir nada mes durant 2 hores, tirar l’aigua i afegir-li aigua freda cobrint tot.
  • sofregim les 2 nyores sense cua ni llavors i retirem, les passarem pel boix amb sal.
  • sofregim la ceba fins que quede transparent, afegim la carn i sofregim, afegim la tomaca, i després l’embotit.
  • Afegim tot al perol, incorporem la verdura bé neta, la nyora picada, els comins, el safrà, els palitos de fenoll, un doll d’oli d’oliva, sal. Les creïlles les afegim 20 minutos abans del final. Es pot posar un polsim de colorant. Corregim de sal.